D50

Rendezvényhelyszín kompromisszumok nélkül

A Belváros egyik patinás bérháza újult meg a közelmúltban, hogy D50 néven rendezvényhelyszínként adjon helyet a konferenciáknak, üzleti megbeszéléseknek, kulturális programoknak és családi eseményeknek. Az újjászületett falak érdekes történeteket mesélnek, amelyeket Tárnyik Pál rendezvényigazgató tolmácsolt a Blaguss csapatának.

D50

A Damjanich utca 50-ben található épületet az 1900-as évek elején gróf Majláth Gusztáv Károly erdélyi megyés püspök a Regnum Marianum rendnek ajándékozta. A környező munkásnegyedben kallódó gyerekek nevelésével foglalkozó rend központja működött itt. Az udvarban apró kápolna épült, ami 1945 tavaszán, bombatalálattól pusztult el. Az államosítás után tanácsi kezelésbe került a ház, szerény, komfort nélküli lakásokat alakítottak ki benne, állaga folyamatosan romlott. A katolikus egyház a 90-es években ugyan visszakapta, de az épület rehabilitációja csak a 2000-es évek után kezdődhetett el.

A felújítás során egy izgalmas új szárny is épült. A földszinten található a 200 négyzetméteres, természetes fénnyel rendelkező Esztergom terem, ahol modern technika segíti az előadók munkáját, a beépített projektorokhoz például vezeték nélkül lehet csatlakozni. A terem üvegfala mellett az udvaron kávézót alakítottak ki, ahol kellemes időben a kávészüneteket is fel lehet szolgálni. Borongósabb napokon a lobbyból nyíló kávézóban pihenhetnek meg a vendégek, de arra is van lehetőség, hogy LED tv segítségével a teremben folyó előadásról se maradjanak le.

D50 Esztergom terem

A lobby is kínál érdekességet, elég a lábunk elé néznünk. Az itt látható marokkói mintájú padlócsempéről kapta a lobbyként vagy rendezvény fogadótérként szolgáló helyiség Marrakesh terem nevet. Bár a háznak van saját konyhája, gondoltak azokra a rendezvényszervezőkre is, akik ragaszkodnak a megszokott catering szolgáltatójukhoz, nekik egy kényelmes hinterland helyiséget alakítottak ki a földszinten.

A 170 négyzetméteres, hangszigetelt mobilfallal két részre osztható Pest-Buda terem a -1 szinten kapott helyet. Itt található a konyha és a reggeliző is. Ha a termet körasztalokkal rendezzük be, akkor akár ültetett ebédek helyszíne is lehet, 8-10 körasztal kényelmesen elfér benne. A harmadik termet a 2. emeleten alakították ki, és az Óbuda nevet kapta. A természetes megvilágítással rendelkező 60 négyzetméteres termet semmi sem menti meg attól, hogy kedvelt tréninghelyszínné váljon!

Visszaköszön az épület múltja: felszentelt kápolna várja a családi események – esküvők, keresztelők – szervezőit, sőt az udvarban szabadtéri esküvők szervezésére alkalmas parkosított részt is kialakítanak.

D50 kávézó

A szolgáltatást 36 db igényesen berendezett szállodai szoba egészíti ki, amelyek Standard, Prémium és Superior kategóriában foglalhatók. Az autóval érkező vendégeknek sem kell órákig körözni az utcákon, a belső udvaron 20-25 autó fér el, a mélygarázsban további 20 autónak van helye. Jó hír, hogy a Liget Projekt részeként 800 férőhelyes mélygarázs épült a Damjanich utca végén, így a nagyobb rendezvények esetén sem jelent majd gondolt a parkolás.

A megszépült épület készen áll a rendezvények vendégeinek fogadására, akik a hozzáértő és átgondolt tervezésnek köszönhetően bizonyára jól érzik majd magukat a történelmi múlttal rendelkező falak között.